ORÉMUSZ GALÉRIA ÉS PRODUKCIÓS IRODA

Orémusz József

2008 óta Nyíregyházán élek. Technikámra a sokszínűség jellemző, bár leginkább a valós ábrázolásokat szeretem. Életfelfogásom az, hogy nemcsak dolgozni, hanem imádkozni is kell, mert a művészet lényege az Isten dicsőítése. Aki ezt megtapasztalja, az rájön, hogyan lehet magának és másoknak is örömöt szerezni a munkájával. Kellemes nézelődést kívánok.


Amennyiben szeretne fotóról festményt rendelni vagy más konkrét, megfesteni való ötlete van, akkor szívesen meghallgatom. Az alkotások mellett feltüntetett összeg irányár. Kérem, érdeklődjön, ha szeretteit, kollégáit vagy saját magát megajándékozná egy festménnyel.

Életút

megnyitóOrémusz Józsefnek hívnak. Benében, kárpátaljai magyarként születtem 1965-ben. Munkácson, a legismertebb magyar festőnk, Munkácsy Mihály szülőhelyén tanultam. Életem különböző korszakaiból számtalan munkahelyet tudnék felsorolni, hisz sok mindent kipróbáltam, amíg "célba értem", azaz a festészettel kezdtem foglalkozni. A legkedvesebb hivatás az volt számomra, amikor mint nevelőtanár dolgozhattam egy református líceumban – Isten áldását élvezve. Ebben az intézményben ismertem meg a feleségemet, akinek az unszolására kezdtem el a kissé elfeledett hobbimnak hódolni. 2000-től festek rendszeresen, s két év múlva települtünk át Kárpátaljáról Magyarországra. 2008-től Nyíregyházán élek. Örömmel veszem, ha meghívnak egy-egy közös kiállításra itthon vagy külföldön, esetleg alkotótáborba. Tagja vagyok néhány internetes festőművészeti portálnak. Műveimet azonban nem csupán itthon ismerik (hisz Budapesten és a megyében több helyütt voltak, vannak kiállításaim), hanem külföldön is szép sikerrel szerepeltek képeim. A KMKE (Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület) tagjaként több ízben volt kiállításom Németországban (pl. Bad Neustadt városában). 2011 óta önálló galériát nyitottam ORÉMUSZ GALÉRIA ÉS MŰTEREM néven.

Ez úton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki fotóival és tanácsával hozzásegített, hogy az eddigi alkotásaim elkészüljenek.

Orémusz Maja

Tanár, rendezvényszervező, műsorvezető vagyok. Beregszászban születtem 1969. május 23-án. 30 éves koromig szülővárosomban éltem. 2000-ben férjhez mentem, majd rövid idő múlva átköltöztünk Magyarországra, s 2008 óta Nyíregyházán élünk. Férjem Orémusz József festő, Ágnes lányom idén érettségizik. Tanulmányok: beregszászi 6-os sz. ált. isk., beregszászi Kossuth Lajos Középiskola, Ungvári Állami Egyetem – bölcsész szak – magyartanár 1986—1991

Munkahelyek:

1991—1994: magyartanár és igazgatóhelyettes (rendezvényszervezői) - 6-os Sz. Általános Iskola, Beregszász
1994—1997: magyartanár, igazgatóhelyettes (rendezvényszervezői, majd tanügyi) - Bethlen Gábor Gimnázium, Beregszász
1997—1998: magyartanár (felnőttoktatás) és könyvtáros - Esze Tamás Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola, Mátészalka
1998—2003: magyar- és művészettörténet-tanár - Nagyberegi Református Líceum, Nagybereg
2005—2006: magyar- és médiaismeret oktató tanár - Ecsedi Báthori István Református Gimnázium és Kollégium, Nagyecsed
2011: nyelvtanár - Centrál Nyelviskola, Nyíregyháza
2011—2017: Rendezvényszervező, intézményvezető – Bencs villa, Nyíregyháza
2017—2022: Rendezvényszervező, szakmai vezető – Városmajori Művelődési Ház, Nyíregyháza

Egyéb kompetenciák:

Kazinczy-érem 1991 (Sárospatak)
Nyelvvizsgák (orosz, angol)
Idegenvezetői tanfolyam: kommunikációs tevékenység és adminisztráció 2010 (Nyíregyháza)
Ady Endre Akadémia: Művelődéstörténeti kurzus 1993 (Debrecen)
Ady Endre Akadémia: Magyar nyelv és irodalom tanfolyam 1991 (Debrecen)
Ady Endre Akadémia: Irodalom és nyelvészet tanfolyam 1997 (Debrecen)
Bolyai Nyári Akadémia: Magyar nyelv és irodalom tanfolyam 1999 (Csíkszereda)
Ügyfelekkel való kommunikációs tanfolyam 2018 (Nyíregyháza)
A Beregszászi járási magyar filológusok módszertani egyesületének vezetője 2000-ben
Az Év tanára cím elnyerése 2001-ben miniszteri oklevéllel
Szakmódszerész rendezvényszervező menedzser szakon (Diplomamunka címe: A rendezvényszervezés gyakorlata c. prezentáció – 8 év anyaga alapján)
Mint magyartanár számtalan diákommal nyertem városi, megyei, országos vers- és prózamondó versenyeket, sőt több ízben „álltunk” a Nemzeti VERSeny döntőjében a Nemzeti Színház színpadán.

ALKOTÁSOK

városképek
tájképek
csendéletek
egyéb alkotások
textilszobrok