ORÉMUSZ GALÉRIA ÉS MŰTEREM

2008 óta Nyíregyházán élek. Technikámra a sokszínűség jellemző, bár leginkább a valós ábrázolásokat szeretem. Életfelfogásom az, hogy nemcsak dolgozni, hanem imádkozni is kell, mert a művészet lényege az Isten dicsőítése. Aki ezt megtapasztalja, az rájön, hogyan lehet magának és másoknak is örömöt szerezni a munkájával. Kellemes nézelődést kívánok.


Amennyiben szeretne fotóról festményt rendelni vagy más konkrét, megfesteni való ötlete van, akkor szívesen meghallgatom. Az alkotások mellett feltüntetett összeg irányár. Kérem, érdeklődjön, ha szeretteit, kollégáit vagy saját magát megajándékozná egy festménnyel.

Életút

megnyitóOrémusz Józsefnek hívnak. Benében, kárpátaljai magyarként születtem 1965-ben. Munkácson, a legismertebb magyar festőnk, Munkácsy Mihály szülőhelyén tanultam. Életem különböző korszakaiból számtalan munkahelyet tudnék felsorolni, hisz sok mindent kipróbáltam, amíg "célba értem", azaz a festészettel kezdtem foglalkozni. A legkedvesebb hivatás az volt számomra, amikor mint nevelőtanár dolgozhattam egy református líceumban – Isten áldását élvezve. Ebben az intézményben ismertem meg a feleségemet, akinek az unszolására kezdtem el a kissé elfeledett hobbimnak hódolni. 2000-től festek rendszeresen, s két év múlva települtünk át Kárpátaljáról Magyarországra. 2008-től Nyíregyházán élek. Örömmel veszem, ha meghívnak egy-egy közös kiállításra itthon vagy külföldön, esetleg alkotótáborba. Tagja vagyok néhány internetes festőművészeti portálnak. Műveimet azonban nem csupán itthon ismerik (hisz Budapesten és a megyében több helyütt voltak, vannak kiállításaim), hanem külföldön is szép sikerrel szerepeltek képeim. A KMKE (Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület) tagjaként több ízben volt kiállításom Németországban (pl. Bad Neustadt városában). 2011 óta önálló galériát nyitottam ORÉMUSZ GALÉRIA ÉS MŰTEREM néven.

Ez úton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki fotóival és tanácsával hozzásegített, hogy az eddigi alkotásaim elkészüljenek.

ALKOTÁSOK

városképek
tájképek
csendéletek
egyéb alkotások
textilszobrok